Churros není žádnou novinkou, avšak stále si na něm rádi pochutnáváme a obměňujeme jeho ingredience. A proč si vlastně tuto lahodnou a křupavou dobrůtku dopřát? Protože mrazivé dny se nám vrátili v plné síle a pokud si k čuros rozpustíte kvalitní a dobrou čokoládu, obohatíte ji například o chilli, zahřeje vás a vykouzlí úsměv na tváři. Připravte si jej s námi podle receptu od Edelikatesy.cz – lidí, kteří milují Španělsko a po několikatiletém žití v této krásné a pestré zemi, se rozhodli podělit o své zkušenosti, ale také o autentické recepty nebo dokonalé potraviny plné chuti a kvality.
Churros pro zahřátí
Obecně je churros u Španělů velmi oblíbenou snídaní, a to především v zimních měsících. Kdo alespoň jednou navštívil Španělsko, jistě ví, že sehnat tuto lahodnou pochoutku lze v každé kavárně nobo stánku. Pokud však na tuto lahůdku dostanete chuť, lze si ji velmi jednoduše připravit i doma. Prozradíme vám autentický recept.
Recept na lahodné churros
A co je vlastně nejlepší? Že na přípravu této sladkosti nebudete potřebovat mnoho ingrediencí ani pomůcek. Připravte si:
- 1 hrnek vody
- 2 lžíce másla
- špetku soli
- 2 lžíce cukru
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 vejce
- lžičku vanilkového extraktu
Připravte si hrnec, nalijte do něj vodu, máslo, špetku soli a cukr. Zahřejte a po rozpuštění cukru pomalu přidávejte mouku a míchejte. Jakmile se vytvoří těsto, mouky stačí a hrnec odstavte. Nechejte mírně vychladnout a následně do těsta rozklepněte vejce a promixujte. Nyní je těsto připraveno. Vezměte si zdobící pytlík, dejte do něj těsto a v pánvi si rozpalte více oleje. Jakmile bude olej rozpálený, vytlačujte do něj těsto a smažte dozlatova. Po vytažení nechte okapat a ještě teplé obalte v cukru se skořicí. To je vše, velmi jednoduché.
Nyní ale ještě čokoláda. Vybírejte tu nejkvalitnější. Na stránkách edelikatesy.cz lze vybrat takovou čokoládu, která bude vyhovovat vašim chutím. Například 80% hořká čokoláda Rafa Gorrotxategi z těch nejkvalitnějších kakaových bobů.