Pátek - 18 října - 2024

Nejnovější

Vybíráme židle

Ke stolu do obývacího pokoje, do jídelny nebo do kuchyně? Jakou židli vybrat? I když se to nezdá, vybrat tu správnou židli je důležitým úkolem při zařizování bytu, a také to vůbec není úkol  jednoduchý.

Výběr jídelních židlí je mnohem důležitější a náročnější, než si myslíte. Sladit jídelnu, kuchyň nebo obývací pokoj, které bývají mnohdy navzájem propojeny, spolu s jídelními židlemi je totiž nejen otázkou vkusu, ale i některých dalších faktorů.

Tvar, velikost, materiál, barva

Výběr židlí k jídelnímu stolu by se měl právě stolu samozřejmě přizpůsobit. Pokud je stůl hranatý, i židle by také měly mít hranatý design opěradel či sedací části. Je to jednoduché. Vyberte si hranaté nebo zaoblené židle tak, aby ladily se stolem. A co takové konferenční židle? Důležitá je i šířka a výška opěradla, ale stejně tak i jeho tvar a výplň. Velikostí by židle měla proporčně odpovídat stolu, ideální šířka sedáku je kolem 45 až 50 cm, výška sedáku od podlahy také okolo 45 až 50 cm. Záleží ale i na výšce a velikosti stolu. Židle slaďte materiálově, barevně i typově k jídelnímu stolu a ostatnímu zařízení jídelny. Při výběru materiálu se snažte myslet nejen na design, ale i praktické používání, zejména z pohledu jednoduchosti údržby. Mezi nejpoužívanější materiály pro výrobu  jídelních židlí patří dřevo nebo kov v kombinaci s nějakou látkou, kůží nebo koženkou. Oblíbené jsou masivní židle, celočalouněné židle nebo plastové židle, které se hodí do moderní jídelny s minimalistickým nádechem. Barva by neměla být křiklavá, pokud máte například kombinaci dřeva a čalounění, určitě by mělo spolu ladit.

Tip: S Cashbotem máte proplacené faktury do druhého dne

Samostatné židle nebo celý set?

Zvážit je potřeba i to, zda si koupíte jen samostatné židle nebo raději set ve složení stůl a židle. Druhá možnost je cenově výhodnější a získáte navíc i stejné nebo stylem a barvami sladěné židle se stolem.

KOMENTOVAT ČLÁNEK

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Nejnovější články

spot_imgspot_img

Už jste četli ?

spot_img