Pátek - 18 října - 2024

Nejnovější

Jste připraveni na horké léto? Udělejte si z domova letní oázu pohody

Příroda proměňuje své barvy v závislosti na ročním období a nejinak by tomu mělo být i u našich domovů. Léto se tradičně nese ve znamení zářivých a sytých barev, čerstvého vzduchu, hřejivých slunečních paprsků a teplých modročerných nocí – to vám může být inspirací při přemýšlení o tom, jaké změny v nadcházející sezóně u vás doma uděláte. Jak by měly vypadat naše interiéry pod taktovkou letních dní? Zeptali jsme se známé interiérové designérky Anke Glut.

Příprava domova na léto nemusí zahrnovat kompletní proměnu a revitalizaci celého interiéru. Stačí se zamyslet nad nenáročnými sezónními změnami, které dodají vašemu domácímu prostoru šmrnc a umožní ho stejně jednoduše a nenáročně odstrojit z léta a připravit třeba na podzim. Na letní trendy jsme se zeptali bytové designérky Anke Glut, která je původem z Německa, ale celý svůj dospělý i profesní život spojila s Českem. „Celý loňský rok byl kvůli pandemii poněkud pochmurný a depresivní, všudypřítomná nejistota a obavy definovaly náš mindset. O to více bychom si měli letos v létě užít jasnější a veselejší barvy. Barvy vdechnou do vašeho interiéru život a tolik kýžené optimistické světlo na konci tunelu. Nebojte se experimentovat, klidněte sáhněte i po odvážnějších texturách a vzorech,“ říká Anke Glut.

Inspiraci si vezměte z letní přírody

Výrazné barvy mají schopnost stimulovat naši mysl a kreativitu a motivovat naše tělo k aktivitě. To se pro krásné slunečné letní dny pefektně hodí, na gauči pak můžete prosedět třeba celý sychravý podzim. „Příroda je pro mě velkým zdrojem inspirace a nekonečné tvůrčí síly. Inspirovat se z ní můžete ale i vy. Pozorujte ji a užívejte si její krásu – přijdete tak na to, jak její prvky vnést do interiéru a užívat si podobnou atmosféru přímo u vás doma. Barvy a žár zapadajícího slunce najdete třeba na měděném povrchu – právě měď je typická pro svou hřejivou a spalující eleganci,“ radí Anke Glut.

Exotický nádech u vás doma

Pokud jste milovníky dovolené v tropech, nic vám nebrání nechat do vašeho domova zavanout tropy. Zvolte divoké a odvážné barvy, které najdete povětšinou v džungli, pomohou vám proměnit váš příbytek ve festival exotických barev, tvarů i struktur. Nebojte se ani zlacených povrchů, které váš byt prozáří a budete mít díky nim dojem, že slunce nikdy nezapadlo. Zlato vnese do vašeho obydlí punc luxusu a noblesy – doplňte ho neutrálními barvami, třeba bílou nebo černou. Pokud extravaganci a opulenci příliš neholdujte, vsaďte na pastelové tóny a vkusné květinové vzory.

KOMENTOVAT ČLÁNEK

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Nejnovější články

spot_imgspot_img

Už jste četli ?

spot_img