Pátek - 18 října - 2024

Nejnovější

Jak si vybrat tu správnou židli do domácí pracovny

S úplným nebo částečným přechodem na home office vzniká také potřeba zařídit si na to doma vhodný prostor. Doma totiž nemáme k dispozici plně zařízené kancelářské prostředí s veškerým technickým vybavením, pracovním stolem, úložnými kontejnery a kancelářskou židlí. Nikdo z nás si zároveň nechce předělat útulně a hezky zařízený domov na sterilní a šedivé kancelářské prostory, kde budou dominantním vybavením pracovní stůl s počítačem a ergonomická židle na kolečkách. Naštěstí existují vhodné kompromisy mezi designovým a funkčním řešením, jako jsou například konferenční židle.

Židle je zřejmě tím nejstěžejnějším kouskem vybavení pro domácí kancelář. Usazeni v ní trávíme většinu našeho pracovního dne a její kvalita je úzce provázána s naším zdravím. Málokdo z nás si ale chce hyzdit domácí prostředí typickou kancelářskou židlí, která klade důraz na funkční konstrukci a ergonomii. Ruku na srdce, kdo z nás někdy viděl podobný typ židle v hezkém provedení? Zároveň je ale nutné židli vybrat tak, aby byla pohodlná, poskytovala našemu tělu plnohodnotnou podporu a neohrožovala tak naše zdraví. Vhodným kompromisem jsou tzv. konferenční židle, které v sobě kloubí požadavky na vzhled i zdravotně nezávadnou konstrukci vhodnou pro delší sezení.

Do pracovny i obývacího pokoje

Pokud hledáte vhodný doplněk do vaší kanceláře nebo obývacího pokoje, potom se určitě porozhlédněte po konferenčních židlích. Jde o kvalitně zpracované židle, které můžete využít pro dlouhé a pohodlné sezení u počítače nebo notebooku, ale zároveň nebudou kaňkou na kráse vašeho útulně zařízeného interiéru. Můžete ji totiž stejně tak využít například pro vaše hosty během návštěvy. Nabídka konferenčních židlí je velmi pestrá a jednotlivé typy se od sebe liší menšími či většími detaily. Pro někoho můžou být nepodstatné, pro někoho zcela zásadní jako kritérium při rozhodování.

Jak si vybrat konferenční židli

Aby se vám na ní pohodlně sedělo, je třeba, aby měla správné rozměry. Zaměřte se hlavně na celkovou výšku židle a výšku sedáku, která by měla být o něco kratší než délka nohy ke kolenům. Důležitá je i hloubka sedáku – když se opřete, měla by mezi hranou sedáku a vaším lýtkem zůstat mezera. Chodidla by měla zůstat volně položená na zemi celou plochou. Šířku sedáku můžete uzpůsobit vaší tělesné konstituci. Od věci není ani nastavitelná výška sedadlové části, každý si ji pak může lehce přizpůsobit své postavě.

Z hlediska dostupných designů můžete vybírat z variabilních provedení a přizpůsobit vzhled židle vašim preferencím. Pořídit si můžete plastové provedení, dřevěné, ale i čalouněné s látkovým potahem nebo variantu s čalouněním z kůže, ať už pravé, či eko. Konferenční židle spoluutváří vzhled vaší domácnosti a hodí se jak do pracovny v samostatné místnosti, tak třeba do pracovního či studijního koutku v obývacím pokoji.

KOMENTOVAT ČLÁNEK

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Nejnovější články

spot_imgspot_img

Už jste četli ?

spot_img