Pátek - 18 října - 2024

Nejnovější

Skleněné zábradlí je inovací každé nemovitosti

Můj dům, můj hrad, říká staré české přísloví. Každý, kdo vlastní nemovitost určenou k bydlení, touží po tom, aby splňovala nároky na komfort a designově odpovídala posledním architektonickým trendům doby. Kdo z nás by chtěl bydlet ve starém, neútulném domě, za který by se člověk musel před svým okolím stydět? Dobrovolně určitě žádný. Rodinné i činžovní domy by měly poskytovat zázemí bezpečí, standard bydlení a hlavně pohodlí, které spoluvytváří rodinnou harmonii.

V případě novostavby je počin bytové kultury jednodušší. Majitel si vybere kompozici, rozmyslí si celkové pojetí vnitřní architektury a stylisté se pak postarají o to, aby vše do puntíku sedlo. Moderní pojetí bytu v 21. století má být prostorné, světlé, vzdušné a minimalistické, s prvky funkcionalismu. Aby se tak skutečně stalo, je třeba využívat speciální postupy a vytříbené materiály.

Jak na to?

Světe div se, mezi mezi nejčastěji používané sortimenty patří dřevo, kámen a sklo. Značí to nejen návrat ke kořenům, ale i skutečnost, že v jednoduchosti je skutečně ta pravá krása. Kámen ve všech svých podobách má úlohu stěžejní, kdy tvoří podlahy a obklady stěn, dřevo se využívá k tvorbě nábytku na míru a sklo, to má funkci dekorační, ale zároveň i bezpečnostní.

Ty tam jsou totiž doby, kdy se sklo užívalo pouze k estetickým účelům. Dnes je sklo normativně plně srovnatelné s ostatními běžně užívanými materiály a nahrazuje tak kovy, plasty, překližky nebo dokonce umakarty. Sklo se po letech vrátilo na výsluní a předkládá samé triumfy, kterými dokáže oslnit a přesvědčit.

Sklo je nadčasové

Nikdo nemá žádných pochyb o tom, že je sklo nadčasové. Díky neustálému vývoji se měnil charakter skelní hmoty tak dlouho, až se sklo stalo téměř nerozbitným a může sloužit i jako bezpečnostní prvek, který splňuje veškeré normy. Velmi zdařilým příkladem je skleněné zábradlí, které bývá využíváno na schodištích, balkonech, lodžiích nebo na podestách.

Jeho velkou výhodou je vzdušnost a elegance, kterou dokáže každý objekt změnit v luxusní sídlo. V této chvíli je už naprosto jedno, jestli stavíte nový dům, nebo jste se rozhodli zrekonstruovat starší. Skleněné zábradlí se hodí do každého interiéru a nenese s sebou žádný technologický problém. Stane se výrazným designovým středobodem vašeho bydlení, které získá punc originality, elegance a prestiže.

Skleněné zábradlí je IN

Sklo si velmi dobře rozumí se schodišťovým zábradlím. Ochrana schodiště v podobě skleněného zábradlí je velmi efektní, naprosto bezpečná a nemovitost prosvětluje a opticky zvětšuje prostor. Proto se schodišťové zábradlí ze skla hodí do mezonitových bytů, stejně jako do rodinných domů nebo komerčních objektů. Jeho využití je velmi všestranné a bude za každé okolnosti vypadat dobře. Velmi oblíbené je v kancelářích, open space nebo podnikatelských sektorech.

Jeho pořízení si finančně nezadá s žádnou jinou variantou. Cenově je srovnatelné s kovy i dřevem, proto je dnes už naprosto jasné, že sklo do své nemovitosti zvolí 90% všech investorů a levným nekvalitním náhražkám z plastu navždy odzvonilo.

Na schody, podesty i balkony

Velmi COOL záležitostí jsou i podestová zábradlí, která formují interiér z hlediska vnitřního členění. Nejenže esteticky opticky rozdělí prostor, ale rovněž maximalizují prosvětlenost a jsou jedním ze základních prvků žádoucího minimalismu.

Sklo najde své uplatnění  na balkonech a v lodžiích. Žádný prostup na balkon, lodžii nebo terasu se neobejde bez balkonového zábradlí, který má především bezpečnostní funkci. I když se to ještě nedávno zdálo jako nereálné, bezpečnostní sklo dokáže velmi zdařile ochránit obyvatele před úrazem, pádem nebo uklouznutím a zároveň přináší nezapomenutelné výhledy a panoramata, která si chce každý majitel své nemovitost po zásluze užít.

Pokud se i vy v dohledné době dostanete do role stavitele, nebo si pořídíte starší dům vhodný k rekonstrukci nebo zdědíte nemovitost po rodičích, vězte, že se může rychle a bezbolestně proměnit v moderní objekt, který vám budou všichni okolo závidět a hlavně, vy se s v něm budete cítit dobře.  A to zde jde především!

KOMENTOVAT ČLÁNEK

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Nejnovější články

spot_imgspot_img

Už jste četli ?

spot_img